Híradók: Akkor. Amikor

A megújuló M1 csatorna pillérei az óránként jelentkező híradók lesznek. Az első híradás március 15-én reggel 6.00-kor lesz látható.

Az új M1 pillérei az óránkénti híradók lesznek, amelyekre éppen ezért hatalmas hangsúlyt fektet a stáb. Az új csatorna egyik sajátossága lesz, hogy tulajdonképpen egy reggel 6 órától éjfélig tartó híradót láthat majd a tévénéző, amelyet számos érdekes magazinműsor tarkít majd. Ezt az érzetet erősíti, hogy öt percenként friss információk hangzanak el, amelyek segítik a folyamatos tájékozódást.

Az M1 nyolc házigazdája egyben a híradók műsorvezetői is lesznek. A közmédia új napi aktuális csatornájának egyik fő célja, hogy a híradók segítségével AKKOR mutassák be az ország és a nagyvilág eseményeit, AMIKOR azok történnek. Természetesen bizonyos híradók nagyobb hangsúlyt kapnak majd: a hajnali elsőn kívül a 7 órás, a déli, a 18:00-kor kezdődő, valamint a klasszikus fél nyolcas is kiemelt kategóriát képvisel. A Duna TV nézői is az M1 híradóit láthatják majd a jövőben, a megszokott időpontokban. A 19:30-as főhíradóra 60 percet szentelnek a szerkesztők, amelynek két házigazdája Németh Balázs és Borsa Miklós lesznek, felváltva.

Egyedüliként a megújuló M1-en látható majd angol nyelvű híradó, így a tengerentúli nemzettársak, valamint a hazánk iránt érdeklődő külföldiek sem maradnak le semmiről a jövőben: a csatorna szerkesztői a távoli időzónákhoz igazítva két időpontot is kijelöltek a különleges híradás számára. Ennek köszönhetően az amerikai kontinensen, illetve az Ázsiában, valamint Ausztráliában élők is láthatják hazánk és a nagyvilág híreit.

Az első híradó tehát a nemzeti ünnepünk hajnalán, március 15-én reggel 6:00-kor látható Magyarország első közszolgálati napi aktuális csatornáján!