Harrach: méltatlan támadás érte Simicskó Istvánt

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint méltatlan támadás érte szülei vagyoni helyzete kapcsán frakciótársukat, Simicskó Istvánt.

Harrach Péter a témában megjelent írásra reagálva csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az államtitkár édesapja 1981 óta magánkereskedőként, később több üzlet tulajdonosaként szerzett vagyonát ingatlanokba fektette.

A vonatkozó írás ugyanakkor azt a gyanút sugallja, hogy a szülői vagyon valójában képviselőtársuk illegális szerzeménye. Ezzel alaptalanul és súlyosan megsértették nemcsak az ő becsületét, de a hiteles tájékoztatás követelményét is - írta a KDNP nevében a frakcióvezető.

Az Átlátszó.hu szerdán arról írt, hogy Simicskó Istvánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkárának és 70 év feletti szüleinek összesen öt lakása van ugyanabban az elegáns, néhány éve épült lakóparkban, a siófoki Aranyparton.

Az államtitkárság az írásra úgy reagált: Simicskó István családtagjainak, közeli hozzátartozóinak vállalkozásai soha nem kaptak állami, önkormányzati támogatást vagy megrendelést, nem pályáztak uniós forrásokra, és soha nem vettek fel hitelt. Az államtitkár gyermekei sem rendelkeznek ingatlantulajdonnal.  Simicskó István megteszi a szükséges jogi lépéseket - közölték.