Elutasította az ügyészség a Vitézy Dávid ellen tett feljelentést

Elutasította a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) Vitézy Dávid, a fővárosi cég volt vezérigazgatója ellen tett feljelentését - tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészségtől.

A lap szombati számában megjelent írás felidézi, hogy a volt vezetőt utódja, Dabóczi Kálmán jelentette fel február 6-án üzleti titok megsértése megalapozott gyanújával. A cég igazgatóság szerint ugyanis Vitézy Dávid, miután a Fővárosi Közgyűlés december elején leváltotta, kimentette a BKK teljes adatállományát.

Budapest, 2014. november 24. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója beszél a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának elkezdéséhez szükséges beruházási szerződés aláírásán Budapesten, a Széll Kálmán téren, a metró épületének teraszán 2014. november 24-én. A projekt 5,3 milliárd forintba kerül, és a munkálatok miatt leginkább tavasztól lesznek forgalomkorlátozások. MTI Fotó: Marjai János


Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.
MTI Fotó: Marjai JánosAz ügyészség a büntető törvénykönyvre hivatkozva közölte: az üzleti titok birtoklása nem bűncselekmény, csak ha azzal visszaélnek, jogtalan előnyt szereznek, másnak vagyoni hátrányt okoznak - írja a Magyar Nemzet.