Lukács Margitról és Mészáros Ágiról neveznek el páholyokat a Nemzeti Színházban

A névadó ünnepséget a Vidnyánszky Attila rendezte Körhinta című produkció pénteki nagyszínpadi bemutatója előtt tartják - olvasható a teátrumnak az MTI-hez eljuttatott közleményében. A névadón Lukács Margit és Mészáros Ági örökösei is jelen lesznek .

A Nemzeti Színház - folytatva páholynévadó programját - újabb két páholyt nevezett el egykori neves színművészeiről a nézők szavazatai alapján. A névadó ünnepséget a Vidnyánszky Attila rendezte Körhinta című produkció pénteki nagyszínpadi bemutatója előtt tartják - olvasható a teátrumnak az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Voksolni Ferrari Violetta, Lukács Margit, Mészáros Ági, Somogyi Erzsi és Szörényi Éva színművészre lehetett. A szavazatokat vasárnap délig várták, és arról a két színésznőről nevezik most el a páholyokat, akik a legtöbb voksot kapták. A szavazók sorsoláson vettek részt: két néző családjával, barátaival az újonnan elnevezett páholyokból tekintheti meg a Körhinta premierjét.

A névadón Lukács Margit és Mészáros Ági örökösei is jelen lesznek - emelte ki a színház hozzátéve, hogy hamarosan folytatják a páholynévadó programot.

Bodrogi Ádám (b), Mészáros Ági színművész unokája, Voith Ági és Bodrogi Gyula színművészek fia, Mészáros Ági színművész jogdíjainak örököse Enikő nevű lányával felavatja a Mészáros Ágiról elnevezett páholyt a Körhinta című színmű bemutatója előtt Budapesten, a Nemzeti Színházban 2015. február 20-án. A teátrumban két páholyt neveztek el Lukács Margitról és Mészáros Ágiról, a Nemzeti Színház egykori művésznőiről. A két páholy névadójáról szavazást tartott a színház, amelynek nyertesei nézhették meg a felavatott páholyokból a Körhinta premierjét. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A Nemzeti Színház egykori művészeinek emléket állító program keretében az öt balkonpáholy közül ősszel, az évad első bemutatója előtt a két szélső már kapott nevet: a nézők szavazatai alapján a nemzet színészei, Sinkovits Imre és Bessenyei Ferenc nevét viselik.

A 2014/2015-ös évad grandiózus nagyszínpadi előadását, a legendás film nyomán készülő Körhinta című produkciót a Magyar Nemzeti Táncegyüttes részvételével és Cserhalmi György szereplésével mutatja be a Nemzeti Színház. Az előadás szövegkönyvét Sarkadi Imre novellája, valamint Fábri Zoltán és Nádasy László forgatókönyve alapján Vincze Zsuzsa írta, a produkciót Zsuráfszky Zoltán társrendezésében és koreográfiájával viszik színre.

A Körhinta főszerepeiben Cserhalmi György mellett Szűcs Nelli, Farkas Dénes, Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila látható. Az előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) 40 táncosa, valamint egy hattagú zenekar is szerepel.