A legjobb női startupok Budapestre jönnek

Női vállalkozók, cégvezetők sikert sikerre halmoznak a startupvilágban. Gondolhatunk a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urskára vagy a SameBug csapatára, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Nagyszerű példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter-kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-i Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

Számítógép előtt dolgozó nő egy törökbálinti központban 2013. november 7-én. (MTI-fotó: Bruzák Noémi)

(MTI-fotó: Bruzák Noémi)A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup- és befektetői közösségnek, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként - tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.

A versenyre február 23-áig lehet jelentkezni. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgyekből álljanak.