Angelina Jolie tudományos központot adott át a konfliktuszónákban élő nők helyzetének vizsgálatára

A Center for Women, Peace and Security nevet viselő központ Nagy-Britannia első olyan intézménye, amely elsősorban a nőkre, a nők jogaira fókuszál. A hollywoodi színésznő kedden kifejtette, hogy reményei szerint a Londoni Közgazdasági Egyetemhez (London School of Economics) tartozó központ lendületet ad a nők jogaiért küzdő hadjáratnak.

Az intézet a krízisben lévő nők helyzetével, jogaival és szerepével foglalkozik. "Nincs biztos jövő egy olyan világban, ahol a nők ellen elkövetett bűntettek büntetés nélkül maradnak. Képzett, fiatal következő generációra van szükség, amelyet kíváncsi elme és friss energia jellemez, és amelynek tagjai nem csak az iskolapadban ülnek, hanem cselekszenek és változtatnak" - fogalmazott Jolie.

Az egyetem szerint központ a nők harcokban betöltött szerepével és a nők ellen háborús területeken elkövetett szexuális erőszak büntetlenségének problematikájával foglalkozik és oktatja az egyetemistákat.

Angelina Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja szorosan együttműködik William Hague volt brit külügyminiszterrel a nemi erőszak felszámolásáért a konfliktuszónákban.