Szenteczky János szerint koncepciós eljárás folyik ellene

Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke szerint több szocialista politikushoz hasonlóan ellene is koncepciós, lejárató eljárás folyik.

A budapesti MSZP társadalompolitikai alelnöke pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "a csepeli önkormányzat információi szerint hűtlen kezelés miatt vádat emelt ellenem az ügyészség. Az üggyel kapcsolatban nyilatkozni nem tudok, mert a vádiratot én még nem kaptam meg."

Az ellenzéki politikus hozzátette: kérdés, hogy a feljelentő hogyan szerezhetett tudomást hamarabb a vádemelésről, és hogyan hozhatta azt hamarabb nyilvánosságra, mint maga a vádlott?

Szenteczky János szerint az úgynevezett lakásügyben az ügyészség egyszer már ejtette a vele szembeni vádat. "Most hirtelen megváltoztatták a korábbi döntést, és újra elővették az ügyet" - írta. "A csepeli Fidesz ellenem indított eljárásainak eddigi mérlege: 42 ügyben tettek feljelentést, 38 esetben el sem indult a nyomozás vagy bűncselekmény hiányában szűnt meg az eljárás, a maradék 4 ügyben vagy felmentettek, vagy folyamatban van az eljárás, vagy - mint a mostani ügyben - még a vádiratot sem kaptam meg" - áll a közleményben.

Szenteczky János úgy fogalmaz: nem bűnöző és nem követett el bűncselekményt. "Hiszek az ártatlanságomban és bízom a független magyar igazságszolgáltatásban, valamint abban, hogy egy felmelegített váddal nem tud a Fidesz ráfedni az V. kerületi önkormányzat milliárdos ingatlanbotrányaira, amelyektől hetek óta hangos a sajtó" - fogalmazott közleményében.

A csepel.hu hírportál információi szerint hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség Szenteczky János csepeli MSZP-elnök és frakcióvezető ellen, a bűnügyben a gyanú szerint a politikus a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként az önkormányzati rendeleteket kijátszva rászorulóknak szánt szociális lakásokat juttatott kivételezett embereknek. A lakásokat közpénzből teljesen felújították, majd fél évvel később harmadáron eladták a bérlőknek.