Vénaszkennert adtak át a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Vénaszkennert adtak át hétfőn a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályán; a testtel nem érintkező, hordozható berendezés a vénákat jeleníti meg a bőr felületén.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szkenner egyaránt alkalmas gyermekek és felnőttek vénájának gyors megtalálására, így jelentősen csökkentve a vérvétellel, infúzió, intravénás injekció beadásával járó esetleges kellemetlenségeket.

A berendezés emellett alkalmazható időseknél, túlsúlyosaknál, sötét bőrűeknél, szőrős bőrfelület esetén, beteg, súlyosan duzzadt szövetek esetén, vérszegénység, alacsony vérnyomás esetén vagy túlzott folyadék- és vérveszteségben szenvedőknél.

A közlés szerint a vénaszkenner biztonságos hideg fényforrást bocsát ki, nincs ártó sugárzása, szembarát, színes és éles képet ad a bőr felületén. A pontos helymeghatározó technológia biztosítja a folyamat közbeni magas szintű és pontos érrendszeri képalkotást a bőrben található és a bőr alatti erekről, vénákról, valós idejű megjelenítést és közvetlen képet ad róluk a beavatkozás alatt.

A berendezés 2,5 millió forintba került.