Miért támad a kutya?

A leggyakoribb ok a felelőtlen állattartás, de ha beindul a falkaösztön, csoportban az a kutya is támadhat, amely egyébként nem tenné - hívta fel a figyelmet a Hajnal-tájban a szakértő.

Sok helyen a felelőtlen állattartás az oka annak, ha egy eb a másik kutyára, netán emberre is támad. A gyereknek, de még a felnőttnek is maradandó rossz élmény a találkozás agresszív kutyákkal – derült ki a Hajnal-táj konkrét eseteket is felelevenítő összeállításából.
(BR) Miért támad a kutya?

Botka Tímea állatvédő a Kossuth Rádió hajnali magazinműsorában azt mondta, a kutyatámadások leggyakoribb oka, hogy az állatot, állatokat nem etetik rendesen vagy nagyon szűk helyen tartják kikötve. Ez szinte minden esetben azt váltja ki, hogy az állat agresszív lesz, támad, és természetes, hogy ilyenkor a leggyengébbet keresi.

Az állatnak megfelelő mozgástér, megfelelő táplálék és sok szeretet kell - hívta fel a figyelmet a szakértő hozzátéve, hogy ha mindezt meg is kapja, még akkor is előfordulhat, hogy "beindul a falkaösztön", és csoportban az a kutya is támad, amely egyébként nem tenné.