Fidesz: a kormány a legmélyebb szegénységben élőknek is segítséget nyújt

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásával szemben ma a legmélyebb szegénységben élőknek is segítő kezet nyújt a kormány.

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP több olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyekkel szerintük csökkenthető lenne a magyarországi szegénység, ezek egyike egy olyan állami átvevő és továbbértékesítő hálózat létrehozása, amely minden településen megvásárolná a háztáji terményeket.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal mélyszegénységbe és reménytelenségbe taszította családok százezreit, a családokat a sorozatos megszorításokkal elszegényítette, és tömegeket ítélt segélyre.

Rámutattak: Magyarország mára maga mögött hagyta a kudarcokkal teli korszakot, az ország tartós növekedési pályára állt, és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor megduplázták a munkanélküliséget.

Ma a legnehezebb helyzetben lévők is segély helyett munkát és érte fizetést kapnak. A legszegényebb családokat ingyenes gyermekétkeztetéssel és ingyenes tankönyvellátással segítik. A családi adórendszer az idén is 230 milliárd forintot hagy a gyermeket nevelők zsebében és jövő évtől több lépcsőben megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét - sorolták az intézkedéseket.

A közleményben hangsúlyozták: megőrzik a rezsicsökkentést, soha többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, ahogy az a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt volt. A bankok elszámoltatásával és a forintosítással 1,3 millió családot szabadítanak meg a devizahitel-csapdától, amit szintén a szocialisták okoztak - emlékeztetnek.

A Fidesz közölte, a 2010-es kormányváltás óta a nyugdíjak és fizetések értéke nő, a magyarok bérét továbbra is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli, és az idén is folytatják a béremelési programokat a pedagógusoknál, a rendőröknél és a katonáknál.