Rogán: Nem indokolt a gazdasági menekültek beáramlása

A muzulmán közösségek nagyszámú jelenléte a keresztény országoknak a belső rendjét megborítja. Erre Magyarországon nincs szükség - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal a köztévében beszélt arról is, milyen témákat vesznek napirendre a Fidesz kihelyezett frakcióülésén. A többi közt azt is tárgyalják, hogyan lehetne a szolgáltatási szektorban tevékenykedő multinacionális cégek nyereségét itthon tartani.

Az, hogy Magyarország magyar akar maradni, teljesen természetes és normális felfogás – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

A gazdasági menekültek beáramlása Magyarországra semmilyen formában nem indokolt – szögezte le. Felhívta a figyelmet arra, Magyarországon jelentős mértékben csökkent, de még mindig van munkanélküliség. Ebből az következik, hogy először a magyar embereknek kell munkát teremteni.

A gazdasági menekültek olyan kulturális tradíciókat hozhatnak magukkal, melyek idegenek a magyar tradícióktól. A nyugat-európai országok példáján láthatjuk, hogy ez milyen problémát jelent: Franciaországban, Németországban, Angliában a muzulmán közösségek nagyszámú jelenléte ezeknek a keresztény országoknak a belső rendjét sokféle értelemben megborítja. Erre Magyarországon nincs szükség – fejtette ki.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz a sajtóban korábban elmondottakhoz képest egy héttel korábban, február 4-6-án tartja a kihelyezett frakcióülését, mert Orbán Viktor miniszterelnöknek egy héttel később az európai csúcson kell lennie.

A banki elszámoltatás kérdését tekinti át először a frakció. Rogán Antal egyébként ezt nevezte 2015 legfontosabb intézkedésének. Ezt követően áttekintik azt, hogy a bérből és fizetésből élők számára milyen fontosabb intézkedéseket terveznek meghozni az elkövetkező két-három évben, vagyis készítenek egy ciklusmenedzsment-tervet. Itt a családosok támogatása a legfontosabb: megnézik, milyen formában lehet azt elérni, hogy a ciklus végére a kétgyermekes családok adókedvezménye megduplázódjék, ki tudják-e egészíteni az otthonteremtési programot, és a következő időszakban lesz-e mód további adócsökkentésre.

A frakcióvezető a „harmadik helyre” az országvédelmi akciótervet sorolta. Mint mondta: meg kell határozni azokat a lépéseket, melyekkel Magyarország a világ külső kihívásaira határozottabban tud reagálni. Eszközöket kell adni a parlament, illetve a kormány kezébe – szögezte le.

Fontosnak nevezte azt is, hogy foglalkozzanak azzal a kérdéssel, miszerint a Magyarországon a szolgáltatási szektorban működő multinacionális vállalatok nyereségét hogyan tudják itthon tartani. (…) Magyarországnak az az érdeke, hogy itt ne lehessen a magyar emberekkel mindent megcsinálni. Nem lehet ma már az emberek bőrét lenyúzni a rezsiszámlán keresztül, nem lehet ezt megtenni a banki szolgáltatások díján keresztül, most át kell tekinteni a közszolgáltatások többi típusát és a kereskedelmi szférát is – hangoztatta.

A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy a terror réme napi valósággá vált Európában, ezért mind Magyarországnak, mind az európai országoknak át kell gondolniuk migrációs és terrorellenes politikájukat. Úgy vélekedetett, hogy erre jó példát kínálhatnak az Egyesült Államok terrorellenes intézkedései, például az ügyben, hogy terrorfenyegetettség esetén a hatóságoknak miként legyen lehetőségük a hagyományos szabadságjogok, például az adatvédelem átlépésére.

Hozzátette: a keresztény kultúra a tisztelet kultúrája, amibe beletartozik az is, hogy más vallását nem lehet kifigurázni, abból gúnyt űzni. Ha megszegjük a tisztelet kultúráját, annak mindig vannak következményei - mondta Rogán Antal.