A Róbert Károly Magánkórház megvásárolta a Telki Kórház Kft. budai rendelőintézetét

A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartózó magánkórház tulajdonosi köre Kovács Gábor üzletembertől vásárolta meg a fővárosi járóbeteg szakrendelőt.

A Róbert Károly Magánkórház megvásárolta a Telki Kórház Kft. Budakeszi úton található rendelőintézetét, amelyet Róbert Rendelőintézet néven működtet tovább - jelentették be az ügyletet hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartózó magánkórház tulajdonosi köre Kovács Gábor üzletembertől vásárolta meg a fővárosi járóbeteg szakrendelőt.

Lantos Csaba a sajtótájékoztatón elmondta, a magánkórház 2007-ben alakult meg, hat év után lett nyereséges, és a mostani vásárlással alapvetően a járóbeteg ellátó tevékenységük bővül. Közölte, eddig 3700 újszülöttet segítettek a világra, 15 ezer sikeres műtétet végeztek el, és - mint fogalmazott - a hét év alatt kétmilliárd forint "közpénzt takarítottak" meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.

A Róbert Károly Magánkórház


A két intézmény bevétele a múlt évben 1,5 milliárd forint volt - mondta Lantos Csaba. Szavai szerint a tulajdonosváltás után egyesített cégek több mint 100 egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak és mintegy 160 orvos dolgozok náluk. Hozzátette: mintegy 100 ezer páciensük volt eddig.

Lantos Csaba elmondta, arra törekednek, hogy az aktív korosztályban lévőknek minél teljesebb szolgáltatást nyújtsanak.Közölte azt is, hogy eddig minden évben 20 százalékkal nőtt a forgalmuk.

Kovács Gábor arról beszélt, hogy 1998-ban nyitotta meg a Telki Magánkórházat, 15 évig volt befektető az egészségügyben, és 2013-ban döntött úgy, hogy befejezi a befektetési tevékenységét az egészségügyben.

A Telki Kórház Kft-t, amely a járóbeteg intézet tulajdonosa, értékesítette - közölte Kovács Gábor megjegyezte: két befektetése maradt a foglalkozás-egészségügy területen, szándéka, hogy ezeket a cégeket is eladja. Elmondta, amikor legálissá vált Magyarországon a hálapénz lehetősége az állami intézményekben, akkor jutott el oda, hogy "nem bírja a szélmalom harcot tovább". Ezzel a magánszektor már nem tud versenyezni - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató anyag szerint a részben Növekedési Hitelprogramból finanszírozott tranzakció során vásárolták meg az 1200 négyzetméteres szakrendelőt.

A Róbert Károly Magánkórház februártól az eddigi nőgyógyászati és szülészeti ügyelet mellett elindul a gyermekügyelet is.

A Telki Kórház Kft. által eddig működtetett Budakeszi úti rendelőintézet szolgáltatásait az elmúlt 15 évben több mint 63 ezer ember vette igénybe.

Az 55 ágyas Róbert Károly Magánkórház, a Róbert Rendelőintézet, valamint a Főnix Medical Center Sasadi úti járóbeteg rendelőjével és a Nógrádgárdonyban működő Főnix Kastélyszanatórium "prevenciós, rehabilitációs és ápolási szolgáltatásaival jelenleg Magyarország legkomplexebb egészségügyi ellátási láncot képes nyújtani a magánszférában" - áll a sajtóanyagban.