Csak A Dal - Tatár Csilla a dalverseny műsorvezetője

Január 24-én rendezik A Dal 2015-ös évadának első elődöntőjét, a döntő február 28-án kerül képernyőre. A verseny műsorvezetője Tatár Csilla lesz.

„Csak a dal legyen a minden neked” - énekelte Kovács Ákos még félig bonanzásként a ’90-es évek elején-közepén. Nem valószínű, hogy erre gondolt, de sorai teljesen aktuálisak, hiszen kellőképp nagy durranást várhatunk A Dal 2015-től.

Kállay-Saunders András énekes a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai épületében tartott sajtótájékoztatón 2014. május 12-én. A magyar énekes ötödik helyezést ért el az 59. Eurovíziós Dalversenyen Koppenhágában május 10-én. Mellette Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kállay-Saunders András, a tavalyi győztes
MTI Fotó: Bruzák NoémiA jövő évi bécsi döntőt már bizonyára sokan feszülten várják, mivel az Eurovíziós Dalfesztivál valóban nagy produkció. Ezért is fontos figyelemmel követnünk, hogy zajlanak, hol tartanak jelenleg az előkészületek. Persze így az ünnepek alatt éppen leköt minket a halászlé-töltött káposzta-mákosbejgli kombó, mégsem felejthetjük el, mely hazai énekest vagy zenekart indítjuk útnak, hogy képviseljenek minket külföldön.

Micsoda szerencse, hogy 2015-ben csak Bécsig kell menni, így akit Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Rákay Philip, Pierrot és a közönség megszavaznak, hamar odaérhet a sógorokhoz, hogy bebizonyítsa, igenis van helyünk a nagy európai mezőnyben. A Petőfi Rádióban decemberben három etapban bemutatott harminc versenyző feszülten várhatja január 24-ét, amikor is sor kerül az első elődöntőre. Persze február 28-a sem lesz unalmas dátum a versenyzők és a nézők számára sem, hiszen akkor kerül majd a döntő a képernyőre.

Tatár Csilla - Fotó: Bali Sándor

Tatár Csilla - Fotó: Bali SándorA maradék két téli hónapra tehát meglesz a program hétvégenként, melyet a vadonatúj mobilapplikáció mellett az MTVA által frissen leigazolt Tatár Csilla fog megfűszerezni. Tatár Csilla több szerepben is megfordul majd az MTVA jövő évi produkcióiban, hiszen tapasztalata, népszerűsége és tehetsége könnyedén megengedi, hogy egész évben meghatározó arca legye a közmédiának. Mondhatjuk, hogy Csilla személye garancia lesz a minőségi szórakozásra, legyen az A Dal 2015 című műsor, vagy bármely más produkció.