Adomány- és ételosztás országszerte

Advent utolsó hétvégéjén is folytatódtak, folytatódnak az adománygyűjtő, illetve ételosztó akciók az egész országban. A fővárosban ma a Budapesti Halfesztivál szervezői például azoknak főztek, akik az ünnepeket is a kórházban töltik - akár betegként, akár dolgozóként.

A Cserkészkarácsonyon egyebek mellett kézműves foglalkozás és táncház várta az ország minden részéből érkező nehéz sorsú gyerekeket. A rendezvényen a látványos kísérletekre és a logikai játékokra voltak leginkább kíváncsiak.

Az Örs vezér terénél ételt és meleg teát osztottak a Vitézi Rend tagjai, de csaknem 200 zsák ruha is gazdára talált.

Csaknem fél ezer rászoruló kisgyermekes család kapott ruhát és tartós élelmiszert a budapesti Józsefvárosban. A Hitgyülekezet Szeretetszolgálata olyan családoknak segített, akik a karácsonyi szünet alatt csak nehezen tudják gyermekük étkezését megoldani.
Óriási edényben főtt a halászlé a fővárosi Irgalmasrendi Kórház előtt, ahol igazi karácsonyi menüt kaptak a betegek és a kórház dolgozói a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Budapesti Halfesztivál szervezőinek jóvoltából. 

Óbudán a Krisna-tudatú Hívők Közössége Bús Balázzsal, a III. kerület polgármesterével közösen osztottak élelmiszercsomagokat és meleg ételt a rászorulóknak. A gyermekeknek ajándékokkal is készültek, a legkisebbek édességet, kifestőt, zsírkrétát és játékokat is kaptak.

A Krisna-tudatú Hívők Közössége a következő napokban összesen 12 helyszínen több tízezer adag ebéddel és élelmiszereket tartalmazó segélycsomagokkal segítik majd a rászorulókat.