Magyar a világ második legszebb nője - megmutatjuk

Második helyezést ért el Kulcsár Edina a Miss World 2014 londoni döntőjében. Miss Dél-Afrika, a 21 éves Rolene Strauss nyerte el a Miss World 2014 címet a szépségversenyen.

Az Excel London rendezvényközpontban megrendezett döntőn, amelyen 121 nemzet versenyzője vett részt, a harmadik helyet az Egyesült Államok képviselője, Elizabeth Safrit szerezte meg.

Kulcsár Edinát idén júliusban választották meg Magyarország szépének a hazai versenyen, a zsűri és a közönség is őt találta a legszebbnek. A 23 éves, 173 centiméter magas lány Budapesten született és nőtt fel, négy éve modellként dolgozik. Ilyen jó eredményt még egyetlen magyar sem ért el a nemzetközi szépségversenyen.

A győztes, a 177 centi magas orvostanhallgató Rolene Strauss, akinek a sport és a zene a hobbija, a brit fogadóirodák favoritja volt a versenyen. Az előző évi győztes, a Fülöp-szigeteki Megan Young helyezte Rolene Strauss fejére a koronát.
Miss World szépségverseny Nagy-Britanniában


A verseny győztesének egyik első számú feladata lesz, hogy Hondurasba utazzon, ahol iskolát építenek a novemberben meggyilkolt Honduras Szépe, Maria José Alvarado és nővére, Sofia Trinidad Alvarado emlékére. Az iskola az ő nevüket viseli majd. Az Alvarado testvérpárt november közepén találták agyonlőve, egy folyómedrében eltemetve. A kettős gyilkossággal a szépségkirálynő 23 éves nővérének, Sofiának a barátját, Plutarco Ruízt vádolják, aki féltékenységből lőtte le barátnőjét és a segítségére siető húgát néhány nappal azelőtt, hogy Maria José Alvarado elindult volna a Miss World londoni döntőjére.

A világversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő 25 évvel ezelőtt szerepelt rajta először.