Információs táblákat helyeztek el a doberdói emlékhelyen

A Doberdón harcolt első világháborús katonák emlékhelyeit felkereső magyarországi utazók számára információs és útbaigazító táblákat helyeztek el egy szegedi és egy olaszországi civil szervezet önkéntesei.

A szegedi civil szervezet önkéntesei a Római Magyar Nagykövetség és az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával, a Doberdó térségében működő olasz barlangkutató csoporttal közösen valósították meg tervüket, információs és útbaigazító táblákat helyeztek el az első világháború magyar vonatkozású emlékhelyeinél.
Kossuth Rádió, Krónika

San Martino del Carso településre, valamint a Doberdón harcolt szegedi 46-os és temesvári 61-es gyalogezredek emlékhelyeihez kerültek a táblák.

Murányi Gábor, a szegedi Meritum Egyesület elnöke a Krónikának elmondta: három nagyobb információs táblát helyeztek el, amelyek ezeknek az emlékhelyeknek a történetét mutatják be, valamint irányjelző táblákat tettek ki az utak mentén.

A látogatókat a tágabb térség emlékhelyeihez is elkalauzolják. Az első világháborús múzeum udvarára térképtáblát tettek, amelyen végigkövethetik az érdeklődők, hogy milyen útvonalon járhatják be az első világháború magyar vonatkozású emlékhelyeit. A múzeumban magyar nyelvű kiadvány is segít abban, hogy olyan helyekre is eljussanak a látogatók, amelyek rejtve voltak előttük.