NVI: egyetlen rendkívüli esemény történt a szavazáson

Egyetlen rendkívüli esemény történt az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás vasárnapi szavazásán, az egyik XIII. kerületi fülkében egy szavazólapot találtak - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke a Nemzeti Választási Bizottság esti ülésén.

Pálffy Ilona elmondta, a szavazólapot a helyi választási bizottság érvénytelenítette és jegyzőkönyvet állított ki az esetről. Az NVI elnökének tájékoztatása szerint az időközi választásra - kilenc külképviseletre - 17 választópolgár kért előzetesen szavazólapokat, a legtávolabb - egyetlen szavazó - Szöulba. Közölte, itt már délelőtt "100 százalékos megjelenési aránnyal" bezárt a külképviseleti szavazókör.

Pálffy Ilona szerint a 17.30 órai - 28,93 százalékos - részvételi adatok azt mutatják, hogy "nincs túl nagy választási kedv" az időközi szavazáson a 78 ezer választópolgár körében.

Jelezte, a választási részvétel a IV. kerületben csaknem 3 százalékkal volt magasabb, mint a választókerület XIII. kerületi részén. Kitért arra is, a választópolgárok a legtöbben - 40,79 százalék - egy IV. kerületi szavazókörbe mentek el, míg a legkevesebben - 11,57 százalék - egy XIII. kerületibe.

Az NVI elnökének tájékoztatása szerint a www.valasztas.hu oldalon várhatóan 19.45 után kezdik el a részeredmények közzétételét, 20 perces frissítési idővel.