Tűzifát adományoz a magyar nagycsaládosoknak a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján

Tüzelőt adományoz a rászoruló magyar családoknak Kárpátalján a Máltai Szeretetszolgálat. A tűzifát elsősorban nagycsaládosok és idősek kapják, a kelet-ukrajnai konfliktus miatt ugyanis jelentősen drágult a tüzelőanyag a szomszédos országban. A segélyszervezet várja a felajánlásokat, hogy még több magyar családnak tudjon tüzelőt adni.

Egy nagy teherautó tűzifát kapott Beregszászon a Kulcsár család a Máltai Szeretetszolgálattól. Az adomány jó helyre került, a Kárpátalján élő Kulcsárék ugyanis nyolc gyereket nevelnek, nagyon nehéz anyagi körülmények között. A Máltai Szeretetszolgálat a Családok a családokért mozgalom keretében kezdett pénzgyűjtésbe annak érdekében, hogy segíthessenek a Kárpátalján élő rászoruló magyaroknak. Mivel a kelet-ukrajnai konfliktus miatt a tüzelőanyag árak is megemelkedtek Ukrajnában, ezért úgy döntöttek fát vesznek nekik.

„Főleg a sokgyermekes családok vagy az egyedül élő idős emberek, betegek, sérültek esetleg mozgásukban korlátozottak számára juttatnak tüzelőt, amit ki is szállítunk és fölvágatjuk. 2 millió forint értékben került sor az első kiszállításra” – mondta el Adányi László, a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi fejlesztésért és vészhelyzetkezelésért felelős vezetője.


 


Az eddig összegyűlt adományokból 50 kárpátaljai magyar családnak tudott tüzelőt vásárolni a Máltai Szeretetszolgálat. Az adományokat a napokban szállítják ki a rászorulóknak Beregszászon és a környező falvakban. A szervezet még több nehéz sorsú magyar családon szeretne segíteni, ezért továbbra is várják a felajánlásokat.