Elhunyt képviselőkre emlékeztek

A múlt héten elhunyt Veér Miklós egykori szocialista és Pichler Imre volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeztek hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Kövér László házelnök elmondta, Veér Miklós az 1994-es országgyűlési választáson Zala megye 3. számú egyéni választókerületében, Keszthelyen szerzett mandátumot.
Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, az ellenőrzési albizottság elnöke volt. Az MSZP-frakcióban is ezen a területen dolgozott - emlékezett az Országgyűlés elnöke.

Kövér László szavai szerint Veér Miklós szűkebb lakókörnyezetében sokat tett azért, hogy műemléki terület legyen Keszthely történelmi városközpontja.

A házelnök a plénum előtt közölte, Pichler Imre vasárnap tragikus baleset következtében hunyt el. Hozzátette: Pichler Imre a 2002-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett az MDF színeiben, Baranya megye 7. számú választókerületében, Szigetváron.

Képviselőként az oktatási és tudományos, valamint a szociális és családügyi bizottság tagja volt - ismertette.

Kövér László elmondta, a politikus 2004 novemberében kivált az MDF-frakcióból, majd 2005 májusától a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjában folytatta munkáját. A 2010-es országgyűlési választáson ismét egyéni választókerületben szerzett mandátumot.

Tanárként, iskolaigazgatóként nemzedékek sorát tanította - idézte fel a házelnök.