Gazdagmami: így segítik vállalkozni az anyukákat

Európai vállalkozásokat megverve kapott díjat a Gazdagmami, amely abban segít, hogy a kismamák vállalkozásokat tudjanak indítani.

Az anyukák körülbelül 50 százaléka nem tud visszatérni arra a munkahelyre, ahonnan elment szülni. A gyerekek 5-6 éves koráig ráadásul van egy bizonytalan időszak, amikor hol el tud helyezkedni a mama, hol elveszíti az állását. A három- és többgyerekes anyukáknak pedig még nehezebb a helyzete - mutatott rá Vida Ágnes, a gazdagmami.hu alapítója az M1 Ma reggel című szerdai műsorában.

Az anyukák számára kézenfekvő lehetőség a vállalkozásindítás, és az is, hogy interneten tegyék meg, mivel otthon vannak. A Gazdagmaminál eddig több mint 1600-an kezdtek vállalkozni, gyakoriak a kézműves, az oktatói, a tanácsadói cégek, illetve a webáruházak indítása - sorolta fel. A digitális korban már fillérekből el lehet indítani egy vállalkozást, akár egy ingyenes blogon is lehet saját terméket árulni - magyarázta.

A Gazdagmaminál ingyenes előadások keretében minden hónapban egyszer meg tudják osztani tapasztalataikat a már vállalkozók az érdeklődőkkel. Az ingyenes hírlevelek, a Facebook-oldal és a blog segítségével ötleteket lehet nyerni, az online tanfolyamok és a személyes tréningek segítségével pedig tovább képezhetik magukat az anyukák - emelte ki Vida Ágnes.

A Gazdagmami minden évben kioszt egy díjat, amelynek az elismerésen túl célja, hogy rengeteg példakép összegyűjtsön.