Pásztor Albert: a bíróság döntött, független jelölt vagyok

A Debreceni Ítélőtábla döntött, a miskolci városvezetés és a települést vezető pártok vesztettek, "az ítélőtábla szerint ugyanis független polgármesterjelölt vagyok" - jelentette ki Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület által közösen jelölt politikus hétfőn sajtótájékoztatón.

A miskolci helyi választási bizottság korábbi, szeptember 23-i határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt. A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, politikai reklámfilmmel illusztrálta: megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy a kampányeszközökön Pásztor Albert azt állítja, független jelölt.

Pásztor Albert hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: nem tagja egyetlen pártnak sem, és nem is befolyásolják pártok, egyetlen dolog fontos számára, "ez pedig Miskolc és a miskolciak érdeke".

Szerinte gyávaság törpeszervezetek, pártok, egyesületek, alapítványok mögé bújva lejárató kampányt folytatni ellene, "de a városvezetés belement ebbe a játékba és vesztett. Ezt pedig a Debreceni Ítélőtábla is megerősítette" - közölte. Mint mondta, sosem tagadta, hogy a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mellett politikai pártok is támogatják.

Véleménye szerint a városvezetés válogatás nélkül megragad minden eszközt, hogy őt lejárassa, de "ez nem sikerült és nem is fog sikerülni" - tette hozzá. "Van egy rossz hírem a város vezetése felé, ezt a meccset vasárnap le fogjuk játszani, és majd a miskolciak döntenek ebben a kérdésben" - mondta.

Véleménye szerint gyávaság a városvezetés részéről kibújni a vita alól és nem hirdetni programot. "Gyávaság elbújni a közpénzen fizetett média és a pribékek mögé" - fogalmazott.

Pásztor Albert közölte, azt is gyávaságnak tartja, hogy egy bírói hivatásából nyugdíjba ment, a polgármesteri hivatal kabinetfőnökeként dolgozó nőt "politikai komisszárrá" alacsonyítanak, amikor állampolgári feljelentést "tetettek vele ellene".