Kósa: csak a Fidesz-KDNP programja szól az emberekről

A Fidesz-KDNP önkormányzati programja ma az egyedüli, amely az emberekről szól, a települések jövőjéről, a gyulaiakról, a Békés megyeiekről és a vidéki Magyarországról - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap Gyulán, a Fidesz-KDNP választási fórumán.

Kósa Lajos a rendezvényen kiemelte: a kormányhoz hasonlóan a Fidesz-KDNP önkormányzati jelöltjei a helyi gazdaság élénkítését, a kis- és a középvállalkozások támogatását, a munkahelyteremtést tekintik a legfontosabb célnak. Ha a kormány és az önkormányzatok céljai közösek, összefogással sokat tudnak tenni a településen élőkért - jelentette ki Kósa Lajos. Példaként említette Gyulát, ahol a város és a kormány összefogásával mentették meg a Gyulai Húskombinátot és azzal több száz munkahelyet.

Kósa Lajos bírálta az ellenzéki pártokat, amelyek politikusai arról kampányolnak, hogy győzelmük esetén fékezni kívánják a kormány politikáját. Szerinte a megválasztott vezetőknek nem a kormánnyal kell szembe menni, hanem összefogva a polgárokkal azon dolgozni, hogy miként lehet fejlődni, munkahelyeket teremteni, szebbé és lakhatóbbá tenni városaikat, falvaikat. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az önkormányzati rendszer alkalmatlan helyszín politikai csatározásokra, hiszen az kizárólag a helyi lakosság érdekeinek képviseletéről és céljainak megvalósításáról szól.

Kósa Lajos szólt arról, hogy a kampányban a Fidesz-KDNP szövetség az egyedüli, amelynél a megyei listavezető egyben a megyei közgyűlés elnökjelöltje. A megyék komoly szerepet töltenek be 2014-től a regionális és a megyei területfejlesztési kérdésekben, a pártszövetség ezért tartotta fontosnak előre megnevezni a közgyűlés elnökét - tette hozzá. A jövő vasárnapi önkormányzati választásokat megelőző utolsó hétről elmondta: ezek a napok az emberekkel való találkozásokról, a kapcsolatfelvételről és a programok ismertetéséről szólnak. Országszerte százezer aktivista és támogató segíti munkájukat - tette hozzá.

Görgényi Ernő (Fidesz) Gyula polgármestere, a 2014-es önkormányzati választás polgármesterjelöltje kijelentette: választási győzelmük esetén a gyulai emberek érdekében szövetségben kíván együtt dolgozni a kormánnyal a sikeres munkahelyteremtés, a gazdaság fejlesztés érdekében. Zalai Mihály a Fidesz-KDNP Békés megyei területi listájának vezetője kiemelte: a megye területfejlesztési programja elkészült, minden lehetőség adott, hogy a 2014-2020 közötti EU költségvetési időszakban a tervezett fejlesztéseket brüsszeli támogatások segítségével megvalósítsák.