Láng Zsolt: nő a fogyatékkal élők ellátási színvonala

A II. kerület polgármestere szerint nő a fogyatékkal élők ellátási színvonala azzal, hogy a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon Idősek és Fogyatékos Személyek Otthona új otthon épít a városrészben.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) csütörtökön - a létesítmény bokrétaünnepsége után - arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Máriaremetei úton épülő ápoló-gondozó intézetbe 50 fogyatékkal élő költözik majd át.

Az építési munkálatok félidőben járnak, az otthon lakói döntően egy- és kétágyas, fürdőszobás szobákban élhetnek majd. A kerület minden évben támogatja a Sareptát és hozzájárul házaik korszerűsítéséhez - tette hozzá.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat a maga eszközeivel segíti a fogyatékkal élő embereket, így például Hidegkúton csaknem 200 millió forintos beruházással hoztak létre egy új otthont és a polgármesteri hivatalnál több fogyatékkal élő munkatárs is dolgozik.

A Sarepta szeretetotthont Sztehlo Gábor magyar evangélikus lelkész alapította. Pesthidegkúti, Bátori László utcai épületükben évtizedek óta gondoznak - életkortól függetlenül - látássérült, hallássérült, mozgáskorlátozott és értelmileg akadályozottakat. Az új II. kerületi otthon 1,2 milliárd forintból épül, és várhatóan jövő szeptemberben adják át.