Közmunkások szerint megpofozták és megfenyegették őket

A munkások szerint az esztergomi önkormányzat kabinetfőnöke többször szavazatokat is akart vásárolni tőlük. A kabinetfőnök tagadja a vádakat. Szerinte nem dulakodott, és szavazatokat sem próbált vásárolni.

A közmunkások állítása szerint többjüket az esztergomi önkormányzat kabinetfőnöke megfenyegette. Az önkormányzati kampányidőszak kezdetén 500 Ft-ért cserébe még aláírásokat vásárolt a közmunkásoktól Tétényi Éva polgármesternek – tették hozzá a közmunkások.

Az M1 Híradójának stábja Esztergomba utazott, hogy interjút készítsen a közmunkásokkal. A forgatás közben váratlanul megjelent az esztergomi önkormányzat kabinetfőnöke, aki a közmunkások szerint megfenyegette és megpróbálta megvesztegetni őket. Váczy Hübschl István először nem akart a Híradónak nyilatkozni, végül mégis meggondolta magát. Állítása szerint nem volt dulakodás, és szerinte az sem igaz, hogy aláírásokat akart volna vásárolni. Azt mondta, kicsit „túlfűtött” Esztergomban a légkör.

Arról, hogy az érintett ügyekben indult-e bármiféle belső vizsgálat az önkormányzatnál, nem kaptunk információt. A nyilatkozó közmunkások mindegyike azt mondta: nem várnak tovább, hanem feljelentést tesznek.