LMP: egyre nagyobb megszorítások jönnek

Több lesz a szegény ember, a kormány pedig további forrásokat fog kivonni az oktatásból, az egészségügyből, és a nyugdíjasok helyzete is romlik majd - közölte Schmuck Erzsébet.

Az LMP szerint a kormány gazdaságpolitikája egyre nagyobb megszorításokhoz fog vezetni. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: Varga Mihály a Bokros-csomaggal hasonló nagyságrendű kiadáscsökkentést jelentett be, de nem szólt arról: miért kerül erre sor és kiket érint a megszorítás.

Az ellenzéki politikus szerint növekedni fog a szegény emberek tábora és a kormány további forrásokat fog kivonni az oktatásból, az egészségügyből, és a nyugdíjasok helyzete is romlik majd. Szerinte ehelyett a hazai termelők, valamit a kis- és közepes vállalkozások erősítésére lenne szükség.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság vállalati finanszírozást körbejáró keddi, budapesti konferenciáján szólt arról, hogy fokozatosan csökkenteni kell - 45 százalékra - az államháztartás kiadási oldalát, illetve szűkíteni az újraelosztás mértékét. Emellett folyamatosan mérsékelni kell az év végi államadósságot.