Családegyetem Szegeden

A párkapcsolatok és a családok egészséges működését segítő komplex képzési programot indít a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynökségének családközpontja, az első előadást kedd este tartják a szegedi Katolikus házban.

A családközpont sok éve szervez házasság- és családépítő programokat, és most számba vették, mely elemeik voltak a legsikeresebbek, és ezekből, valamint új ötletekből állították össze a CsaládEgyetem első félévét.

Az őszi félév során a párkapcsolatokat, a családok egészséges működését elősegítő nyitott előadásokat, kapcsolatépítő szemináriumokat, páros terepgyakorlatokat, Családi élmény-tárhely címmel irodalmi pályázatot, sajátos élethelyzetűeknek - többek között elváltaknak, özvegyeknek - speciálkollégiumokat szerveznek. Mindez lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők olyan ismeretekkel, készségekkel gazdagodjanak, amelyek minőségi javulást hozhatnak családi életükben.

A mindenki számára nyitott programba az egyházmegye területéről bárki be tud kapcsolódni, akinek van hozzáférése az internethez. Az érdeklődők bármely előadást meghallgathatják, akár krediteket is gyűjthetnek, a két szemeszter teljesítők pedig egy játékban is részt vehetnek.