Kósa: Ez tényleg egy lúzer gárda

Már az interneten is az folyik, hogy ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ, mint a magyar baloldal, élén a frissen megválasztott vezetőkkel - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. A köztévében kifejtette: Tóbiás József egy mantrát mond, melynek semmi köze a valósághoz, leírja körülbelül Észak-Koreát, és ráfogja, ez Magyarország. A szocialistáknak szerinte semmilyen tekintélyük nincs Európában, hiszen nem először rontanak rá saját hazájukra Brüsszelben. Az MSZP idei, forintosítást követelő javaslatáról pedig azt mondta: vicces, hogy a szocialisták felgyújtották a házat, most pedig azt mondják a tűzoltóknak, hogy lassan oltanak.

Hiába szeretnék egyszerre megtenni az összes lépést az MSZP-sek, a saját gyakorlatukból látszik, hogy abból csak hasra esés van – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere az M1 Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy korábban Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese a műsorban azt vetette fel: a devizahiteleket még az idén forintosítani kellene 2010-es árfolyamon.

Hozzátette: most folynak a bankperek a Fővárosi Törvényszéken, ezt követi majd az elszámolási törvény, s aztán jöhet a forintosítás. Egyébként is kedves, hogy az MSZP, mely rászabadította az országra a hitelcsapdát, felgyújtotta a házat, majd azt mondja a tűzoltóknak, hogy nem oltjátok elég gyorsan a tüzet – jegyezte meg – fogalmazott a politikus, aki mindezt „elég viccesnek” nevezte.

Annak kapcsán, hogy a szocialista európai parlamenti képviselők arra buzdítanak, ne szavazzák meg Navracsics Tibor biztosjelöltet, azt mondta: elég ritka, hogy valaki ilyet kezdeményez a saját hazájával szemben, de minthogy a szocialisták már számos alkalommal rárontottak Brüsszelben Magyarországra, ebben nincs semmi meglepő. Ez szerinte egyébként teljesen kontraproduktív, a magyar szocialistáknak semmilyen tekintélyük nincs sem Európában, sem Magyarországon. Már az interneten is az folyik, hogy ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ, mint a magyar baloldal, élén a frissen megválasztott vezetőkkel, és tényleg ez egy lúzer gárda, ha belegondolunk, mit művel – jegyezte meg.

Úgy vélekedett, semmi jele nincs annak, hogy megújulna a baloldal. Elkezdődött a parlamenti ülésszak, és Tóbiás József MSZP-s frakcióvezető olyan mantrát mondott el, melynek a valósághoz semmi köze nincs – mondta Kósa Lajos, aki hozzátette: neki személy szerint Cseh Tamás egyik dala jutott erről eszébe, amely a Kádár-rendszerről szólt olyanformán: „elutazott a valóság nevű nagybátyánk”.

A szocialista frakcióvezető teljesen figyelmen kívül hagyta a tényeket, a gazdasági növekedést, a munkahelyek bővülését, a fellendülést, azt, hogy túl vagyunk egy nehéz államháztartási helyzeten, hogy kifelé törünk a devizaadós-csapdából, ehelyett körülbelül leírta Észak-Koreát, és ráfogta, hogy ez Magyarország – hangoztatta a Fidesz alelnöke.

"Ennek a szerves eredménye a 7-8 százalék, de ha ez a cél, akkor jó irányba mennek" – mondta.