Több lépésben megújul Pesthidegkút központja

Négy ütemben megújul a II. kerület pesthidegkúti városrészének központja. Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy első lépésként felszámolták a "balkáni állapotokat" és a bódékat a területen, s 80 millió forint önkormányzati forrásból létrehozták a 8 ezer négyzetméteres Bánffy György Emlékparkot.

A továbbiakban átépül a Máriaremetei út - Hidegkúti út közlekedési csomópont, ahol gyakoriak voltak a torlódások. A 186 millió forintos átalakítástól - amelyben kanyarodó- és kerékpársávokat is létrehoznak - gyorsabb és biztonságosabb közlekedést remél a polgármester. A közműmunkálatok egy része már elkészült és a lakossági igények figyelembevételével a fővárossal közösen tervezik egy 109 férőhelyes P+R parkoló létrehozását - mondta Láng Zsolt.

A városrész fejlesztésébe helyi vállalkozókat is bevonnak, aminek eredményeként új szolgáltatások, köztük egy élelmiszer-áruház létesült, s a továbbiakban közel egymilliárd forint magántőkés beruházásból szolgáltatóház is épül.