Akár a felsőoktatási törvényt is módosíthatják a gólyatábori erőszak miatt

A kormány azt szeretné elérni, hogy jövőre már mindenki biztonságban engedhesse el a gyermekét gólyatáborba - mondta Rétvári Bence. Az államtitkár szerint ennek érdekében kormányrendeletet hozhatnak, vagy akár a felsőoktatási törvényt is módosíthatják.

A kormány kész jogszabályi úton is mindent megtenni annak érdekében, hogy a jövőben megakadályozzák az ELTE fonyódligeti gólyatáborában történteket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Hír Tv P8 című műsorában.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy Magyarországon Európa egyik legszigorúbb büntetőkönyve van érvényben, így az elkövetők is a legszigorúbb szankciókra számíthatnak. Az államtitkár hozzátette: a büntetőjogi felelősségre vonás mellett meg kell vizsgálni, hogy szükség van-e a felsőoktatási törvény módosítására.
Rétvári Bence - Déli krónika

Alaposan megvizsgáljuk, hol merültek fel ilyenek. Ahol meg tudták ezt előzni, ahol jó gyakorlat van, azt hogyan lehet átültetni más egyetemekre. És ha ebben nekünk kell kormányrendeletet hozni, nekünk kell adott esetben törvényt módosítani, akkor ezt meg kell tegyük, minél hamarabb, hónapokon belül, hogy a jövő évben már mindenki biztonságban engedhesse el a gyermekét gólyatáborba – fogalmazott az államtitkár.