Európai infokommunikációs ötletverseny indult

Több kategóriában lehet pályázni szeptember 30-ig, a fődíj 15-40 ezer euró készpénz.

Európai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában, s a kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz - közölte a versenyt szervező az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az MTI-vel.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ICT Labs magyarországi partnerének közleményéből kiderül: az Idea Challenge nevű ötletversenyre bármely uniós országból jelentkezhetnek magánszemélyek, vállalkozók, startupok, csapatok. Kategóriánként 15-40 ezer euró készpénz a fődíj, a szerzői jogok teljes mértékben a jelentkezőknél maradnak. A nyertesek vállalkozásaik beindításához irodahelyet, coaching szolgáltatást kapnak, ezen felül kapcsolatba kerülhetnek a világ 120 vezető egyetemével, kutatóintézetével és cégével, közöttük olyan óriásokkal is, mint a Siemens, a SAP, a Nokia, az IBM, az Intel, az Ericsson és a Philips - írja a közlemény.

A legjobb csapatok - témakörtől függően - Berlinben, Trentóban, Stockholmban vagy Londonban mutathatják be ötleteiket egy szakértő zsűri, befektetők és a média előtt.

Az idén második alkalommal megrendezett versenyre a következő témákban lehet pályázni: Smart Energy Systems (okos energiarendszerek), Cyber Security & Privacy (kiberbiztonság és magánadatok védelme), Internet of Things (dolgok internete), Urban Life & Mobility (városi élet és mobilitás).

Az ötletverseny első fordulójára 25 országból több mint 300 pályázat érkezett. A tizenkét nyertes európai startup összesen 320 ezer euró támogatásban részesült - olvasható a közleményben.

Az első hullám sikereit látva, büszkék vagyunk arra, hogy a következő körben még több tehetséges csapatot erősíthetünk - idézi a közlemény Willem Jonkert, az EIT ICT Labs ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: az informatikai tehetségek támogatása az EIT ICT Labs legfontosabb küldetése, hiszen az informatikai innováció segítségével ők segítenek előmozdítani a gazdasági növekedést és javítani az életszínvonal minőségét.

Az angol nyelvű pályázatokat szeptember végéig az Idea Challenge weboldalán keresztül lehet benyújtani (www.ideachallenge.eitictlabs.eu).