Oravecz Imre lesz a Magyarkanizsai Írótábor díszvendége

Oravecz Imre Kossuth-díjas író, költő lesz a csütörtökön kezdődő 62. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége - közölték kedden a szervezők.

Az újságíróknak küldött meghívó szerint a magyar-szerb határ közelében szervezett találkozó idén főleg a vajdasági magyar szerzőkre fókuszál, ennek keretében megemlékeznek Sziveri János költő születésének 60., valamint Ács József képzőművész születésének 100. évfordulójáról.

A vajdasági magyar kortárs irodalom "nagy öregjei" is részt vesznek a táborban, a vendégek és előadók között ott lesz Bányai János, Sinkovits Péter, Dudás Károly és Gerold László. Emellett bemutatkoznak a pályakezdő fiatal irodalmárok is, az író-olvasó találkozó vendége Antalovics Péter, Benedek Miklós, Kiss Tamás és Lennert Tímea lesz.

A hagyományokhoz híven Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobránál koszorúzással kezdődik a tábor csütörtökön. Másnap az előadók rendhagyó irodalomórákat tartanak a környező települések iskoláiban. Műhelymunka keretében az idén a szociográfia jelenével és jövőjével foglalkoznak az érdeklődők. Délután három vajdasági könyvkiadó mutatja be legújabb kiadványait, este pedig Oravecz Imrével beszélgetnek munkásságáról, témaválasztásairól, a periférián élőkről és ihletadó szülőfalujáról.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező írótábora szombaton zárul.