Ma tartják a nemzeti tanévnyitót a fővárosban

Ma tartják a nemzeti tanévnyitót a főváros XI. kerületében, az Ádám Jenő Általános Iskolában. Az ünnepségen beszédet mond Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

A rendezvény előtt a Bikás parkban Őszköszöntő és Diákcsemege családi fesztivál várja a gyerekeket és szüleiket. Az eseményen a különböző feladatokat teljesítők értékes ajándékokat nyerhetnek, az egész napos pontgyűjtő játék fődíja az Emberi Erőforrások Minisztériumának 100 ezer forintos osztálykirándulása.

Szeptember 1-én mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A most induló tanév 181 napból áll, a nappali tagozatos középiskolákban és szakiskolákban 180 tanítási nappal kell számolni. A tanév rendje szerint az általános iskolákban október 10-ig fel kell mérni azon elsősök számát, akiknél az alapkészségeket fokozottan kell fejleszteni.
Az őszi szünet október 27-től 31-ig, a téli szünet december 22-től 31-ig tart. A tavaszi szünet 2015. április 2-án kezdődik, a vége április 7. A mostani tanévben is lesz fizikai állapot- és edzettségmérés, ezt 2015. január 5. és május 27. között kell megtartani.

A két tanítási nyelvű általános iskolákban a hatodikos és a nyolcadikos diákok idegen nyelvi felmérője június 3-án lesz, az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az angolt vagy németet első idegen nyelvként tanulók körében június 11-én tartanak felmérést.