Átadták az új pesthidegkúti sportcentrumot

Akár NB III-as mérkőzéseket is lehet rendezni azon a műfüves focipályán, amelyet ma adtak át a megújult pesthidegkúti Sportcentrumban. Egy mobil lelátó és három kispálya is épült.

A beruházás csaknem 500 millió forintba került, amelyet a 2. kerületi önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség fizetett.

Az eddig elhanyagolt terület mostanra teljesen átalakult. Kialakítottak egy NB III-as mérkőzésekre megrendezésére alkalmas, nagyméretű műves focipályát is. Emellett készült három ilyen kispálya is, amelyek közül kettő befedhető. Új öltözőket alakítottak ki és mobillelátó is épült.

 

„Egy 17 ezres városrész a második kerületben Pesthidegkút, és ez a Pesthidegkúti 17 ezer ember most egy olyan sportlétesítménnyel gazdagodott, egy olyan közösségi teret kapott, amely szerintem Magyarországon is példaértékű lehet" – mondta Láng Zsolt, II. kerületi polgármester.

Az MLSZ nagykövete szerint fontos, hogy megfelelő körülmények között nevelhessék az utánpótlást. „Ez az Alfája és az Omegája a magyar futballnak, hogy ezek legyenek rendben és aztán ehhez kell egy olyan szakmai munka, kemény munka, hogy utol tudjuk érni az élvonalat, európai szintű országok csapatait" – nyilatkozta Mészöly Kálmán, az MLSZ nagykövete.