Falus lehűtötte a baloldali esélyeket?

„Köznevetség tárgyaként” emlegeti a hvg.hu azt a videót, amelyet Falus Ferenc, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje töltött fel az internetre és amelyben – csatlakozva egy Amerikából indult akcióhoz – leönti magát egy vödör jeges vízzel. Az internetes újság szerint a Falus Ferencet jelölő pártok egyike sem vállalja a felelősséget – ahogy az írás fogalmaz – a kétes karriert befutó vírusvideójáért. A Fidesz szerint a fővárost öntötte jeges vízzel le ez a baloldali kispártok szövetsége.

"Kiverte a biztosítékot Falus videója" – írta a hvg.hu; a VS.hu szerint elúszott Falus kampánya; az atv.hu pedig azzal címmel tette ki facebook-oldalára a videót, hogy „Ez az ember a baloldal főpolgármester-jelöltje”. Falus Ferenc, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje hétfőn töltötte fel az internetre videóját, amelyben – csatlakozva egy Amerikából indult akcióhoz – leönti magát egy vödör jeges vízzel.

A hvg.hu „köznevetség tárgyaként” emlegeti a videót, amelybe az Index bele is nagyított. Ennek eredményeként úgy látszik, hogy a felvételen szereplő kisgyerek nem csak sír, de az orra is vérzik, miközben Falus Ferenc „A világ legjobb apukája” feliratú pólóban áll.

A lapnak nyilatkozó reklámszakember szerint a felvétel láttán nem az jut a néző eszébe, hogy „de laza ez az ember”, inkább ellenkezőleg, egy olyan valaki, aki akkor is mondja tovább a szöveget, amikor bömböl a gyerek. Papp-Váry Árpád a lapnak azt is mondta: ez a videó nem méltó egy polgármester-jelölthöz.

Az internetes újság szerint a Falus Ferencet jelölő pártok egyike sem vállalja a felelősséget az – ahogy az írás fogalmaz – kétes karriert befutó vírusvideójáért.

Falus Ferenc kedden azt mondta az őt kérdező újságíróknak: az a fontos, hogy fel tudta hívni a figyelmet a Bátor Tábor Alapítványra, aminek ő maga is adományozott, de a videót nem így tervezte.

A terv az volt, hogy én deréktól felfelé látszódom, sem a lányom, sem az unokám, sem a lovam, sem a kutya, senki nem látszódik. Nem egészen így sikerült – magyarázta Falus.

A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje hétfőn borítóképet cserélt a facebook-on. Azt írták Bodnár Zoltán fényképe mellé, hogy ő a komoly ellenzéki.

A 444.hu cikke szerint ezt a lépést nehéz máshogy érteni, mint egy fricskát az összellenzéki Falus Ferenc hétfői, teljesen szürreális, a teljes Jancsó-életművet felülíró szereplésére.

A fideszes Kósa Lajos szerint népszerűséget lehet úgy is szerezni, hogy 20 év kitartó munkájával valaki eljut valahová, és úgy is, hogy leönti magát egy vödör vízzel.

Nem Falus Ferenc öntötte le magát egy jeges vízzel, hanem a fővárost öntötte jeges vízzel le ez a baloldali kispártok szövetsége – fogalmazott a debreceni polgármester.

A jeges vizes nyakon öntés – eredeti nevén az Ice Bucket Challenge – lényege, hogy ismert emberek így hívják fel a figyelmet eredetileg egy idegrendszeri betegség gyógyításának fontosságára, emellett pedig pénzt is gyűjtenek. Nyakon öntötte már magát például Mark Zuckerberg, a Facebook és Bill Gates, a Microsoft alapítója is.