Idén is megtartják a Kutatók a neten virtuális találkozót

A 2010-ben elindított sorozatot folytatva idén negyedik alkalommal rendezik meg a Kutatók a Neten - Kutatói Blog és Weboldal Találkozót.

A virtuális seregszemlén a tudományos munkájuk mellett vagy annak részeként blogot, web-/Facebook-oldalt szerkesztőket gyűjtik ismételten egy csokorba, hogy a kutatások iránt érdeklődők közös platformon ismerkedhessenek meg a tudomány művelőinek hétköznapjaival és eredményeivel - írják közleményükben a szervezők.

„Az internet világa folyamatosan változik. A tapasztalatok azt mutatják, a legtöbb kutató-blogger egy-két évig aktív, és a szabadidőben, magánemberként szerkesztett tudománynépszerűsítő weboldalak között is nehéz négy-öt évnél régebbit találni.” – véli dr. Paszternák András, vegyész, a találkozók ötletgazdája.

A Kutatók a Neten 2014 virtuális rendezvényre várják mindazok jelentkezését, akiket mindennapjaik a laborok, levéltárak, könyvtárak varázslatos világához kötnek. A rendezvény a kutatók által írt, működtetett blogok és web- és Facebook-oldalak bemutatásán kívül az egymás közötti együttműködés szorosabbra fűzését is szolgálja.

Az érdeklődők 2014. november 10 - 16. között érhetik el a virtuális találkozót a kutatok.net weboldalon. Jelentkezni online a weboldalon lehet, a határidő 2014. október 31., a részvétel díjmentes.

A virtuális bemutatkozás hete alatt legtöbb érdeklődőt vonzó blogok, weblapok szerkesztői könyvjutalomban részesülnek.