Fidesz-KDNP: Példátlan fejlesztési időszak előtt áll Zugló

A Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltje szerint példátlan fejlesztési időszak kezdődhet Zuglóban, ha az október 12-i önkormányzati választáson a kormánypárt jelöltjei nyernek.

Rozgonyi Zoltán hétfőn egy XIV. kerületi családsegítő központ előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, csapatuk a kormánnyal és a fővárossal együttműködve és a helyiekkel konzultálva minden, a következő öt évre kitűzött tervüket meg tudja valósítani.

A polgármesterjelölt - aki a kerület jelenlegi alpolgármestere - közölte, a rendteremtés folytatását és a kerület megújításának folytatását tűzték ki célul. Vállalásaikat ismertetve egyebek mellett azt mondta, a következő öt évben kiépülhet Zugló kereskedelmi és közigazgatási városközpontja a Bosnyák téren, új járóbeteg-szakrendelőt építenének, megújulna az Örs vezér tere, valamint a lakótelepi közösségi központok, revitalizálnák a Rákos-patakot, és Zugló biztonságos városrésszé válhat.

Azt mondta, négy éve a zuglóiak a rendteremtésre szavaztak, arra hogy számolják fel azt "a mély erkölcsi és anyagi válságot, melybe Zugló a szocialisták és a szabad demokraták vezetése során került". Erre utalva közölte, az elmúlt években konszolidálták a költségvetést, a kormánnyal együttműködésben eltüntették a kerület 8 milliárd forintos adósságát, megszüntették a felesleges tanácsadói szerződéseket és a közbeszerzések befolyásolásának lehetőségét.

Az elmúlt négy év eredményeit felidézve pedig arról beszélt, 10 milliárd forint értékben hoztak létre fejlesztéseket, megújultak a bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények, megszépültek a közterek.

Rozgonyi Zoltán a sajtótájékoztatón mutatta be a kormánypártok képviselőjelöltjeit a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ előtt. Tájékoztatása szerint a Fidesz-KDNP színeiben indul az október 12-i képviselő-választáson Cseke Vanda, Tildy Balázs, Szatmáry-Jähl Angéla, Kovács Balázs, Erdős Dóra, Bihary Zoltán, Gyügyei Attila, Barabás Ferenc, Bátki László, Bötös Richárd, Tóth Tibor, Burger György, Juhász-Pintér Pál, Varga Péter és László Andrea. A kormánypártok színeiben induló jelöltek többsége fideszes, de vannak köztük kereszténydemokrata, fidelitasos valamint civil jelöltek is.

Elmondta, a jelöltek között van háziorvos, jogász, nevelőszülő, szociális szakember, jelenlegi képviselő, vállalkozó, biztonsági szakember, mérnök, informatikus, önkormányzati rendész, és többen közülük aktívan részt vesznek a zuglói polgárőrség munkájában.

A sajtótájékoztató után polgármester- és képviselőjelöltek "társadalmi munkában" lefestették a családsegítő udvarát és az óvoda játszóterét elválasztó kerítést. A rendezvényen a zuglóiak közül többen is aláírták a polgármesterjelöltet támogató ajánlásgyűjtő ívet.