Részletes vallomást tett Labanc Ferenc

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Labanc Ferencet, a BRFK egykori főnyomozóját, és társát aki korábban szintén rendőr volt. Többek között befolyással üzérkedéssel gyanúsítják őket. Az ügyészség szerint a két férfi hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat akart megszerezni. Akár 8 év börtönt is kaphatnak.

Szabadon távozhatott a bíróság épületéből Labanc Ferenc, miután a több mint kétórás ülés után 30 napra házi őrizetbe helyezték. Nyilatkozni nem akart. Ügyvédje azonban elmondta: védence fellebbezett a végzés ellen, és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlésével szemben. Ezzel egy időben részletes vallomást tett, és ezen vallomásában kifejtette az álláspontját az üggyel kapcsolatban - tette hozzá Lakatos Ádám.

A BRFK egykori életvédelmi főnyomozóját, a most magánnyomozóként dolgozó Labanc Ferencet a Terrorelhárítási Központ, üzlettársát pedig a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el szerda hajnalban. Az ügyészség szerint a két férfi tavaly pénzt vett át valakitől azt ígérve, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat szereznek meg.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt a két férfi házi őrizetének elrendelésére tett indítványt.

A Híradó más forrásból úgy értesült, hogy Labancék egy híradástechnikai berendezéseket forgalmazó kft. ügyvezetőjétől kaptak megbízást a cég üzleti partnerének ellenőrzésére, amiért több mint százmillió forintnak megfelelő eurót és angol fontot kaptak. Úgy tudjuk, a két magánnyomozó nem számolt el a pénzzel, sőt további tízmilliókat követeltek.

Labanc Ferencet és társát az ügyészség többek között vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítja. Ezért akár 8 év börtönt is kaphatnak.