Megújult a Konzuli Szolgálat informatikai rendszere

A projekt egyszerűsíti a közigazgatási folyamatokat, ezáltal az eljárásokat, ezzel is hozzájárulva a közigazgatás belső folyamatainak megújításához - olvasható a közleményben.

Megújult a Konzuli Szolgálat tevékenységi körébe tartozó ügyek elektronikus kezelését szolgáló informatikai rendszer - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Konzuli Szolgálaton keresztül intézi a konzuli tevékenységekkel kapcsolatos feladatait. Az itt jelentkező ügyek elektronikus kezelését a Konzuli Információs Rendszer mint integrált informatikai rendszer teszi lehetővé.

Az új Széchenyi Terv keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium több mint 35 millió forint uniós támogatást nyert az "Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítása" című pályázaton. Ebből az összegből a külügyi tárca továbbfejlesztette a Konzuli Információs Rendszer működését és felügyeletét támogató szolgáltatásokat, valamint lecserélte az ügyintézési végpontokon használt alkalmazás alapjául
szolgáló több mint tíz éves technológiát.

A most kifejlesztett új szolgáltatással és alkalmazással a Konzuli Információs Rendszer mindennapos saját és rendszerkörnyezettel kapcsolatos menedzsmentfunkciói egységes felületen érhetők el.

A projekt egyszerűsíti a közigazgatási folyamatokat, ezáltal az eljárásokat, ezzel is hozzájárulva a közigazgatás belső folyamatainak megújításához, a közigazgatási munka hatékonyabbá tételéhez - olvasható a közleményben.