Budapest Pride: felmentette a bíróság a kamionra felmászó ellentüntetőt

A Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban úgy döntött, a férfi nem követett el szabálysértést, mivel nem figyelmeztették előzetesen, hogy nem mászhat fel a járműre.

Felmentette a bíróság azt az ellentüntetőt, aki a szombati Budapest Pride felvonuláson felmászott az egyik kamionra - írta az mno.hu kedden. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn közölte, hogy a férfit még a helyszínről előállították, őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte férfi bíróság elé állítását.

Az mno.hu azt írta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban úgy döntött, a férfi nem követett el szabálysértést, mivel nem figyelmeztették előzetesen, hogy nem mászhat fel a járműre.

A portál információja szerint a férfit a tárgyalás után a VIII. kerületi kapitányságra vitték, sértett tanúként hallgatják ki a három biztonsági őr ügyében.

Csoportos garázdaság miatt indult ellenük eljárás, miután a helyszínen készített felvételek szerint brutálisan bántalmazták az ellentüntetőt - írta az mno.hu hozzátéve, úgy tudják, egyik biztonsági őrnek sem volt képesítése.