Schmuck: A baloldal nincs és nem is létezik

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke szerint Pásztor Albert jelölése miskolci polgármesternek bebizonyította, hogy a baloldal nincs és nem is létezik. A politikus az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írja: a miskolci példa mutatja a leglátványosabban, a baloldal szereplői csak annyiban jobbak a Fidesznél, hogy nincs hatalmuk.

Az írás, amelyet a pártelnök a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának július 15-i kongresszusára készített vitaindítóként, azzal folytatódik, hogy az MSZP mint a baloldal vezető ereje, továbbá "fiókszervezete", a Demokratikus Koalíció jól látható módon végleg feladta az igazságosság a szolidaritás és az esélyegyenlőség elvét. A szocialisták bizonyították, amit minden értelmes ember tud: "elvek nélkül nincs politika, ha az nincs, lehet minden más", PR, médiaérzékenység, szimpátia, megszokás, de ez mind édeskevés, mert nem lehet megúszni a tükörbe nézést - állapítja meg a pártelnök. Hozzáteszi, hogy "a baloldal elveszett, és ilyen formában nem is kár érte".

Schmuck Andor leszűri, hogy a baloldal megszűnése egyenes következménye a szolidaritás csökkenésének. "Ezek az urak", úgy akarnak szegénypártiak lenni, hogy közben nekik százmilliós megbízásuk van, úgy akarnak kiállni az antiszemitizmus ellen, hogy közben kollaborálnak, ha kell, a Jobbikkal is, s úgy akarnak megújulni, hogy sohase kelljen önkritikát megfogalmazniuk - írja.