Gyermeket várók és gyermekre várók búcsúja

A Sarlós Boldogasszony-búcsút vasárnap tartják Mátraverebély-Szentkúton, az eseményre a szerelmespárokat, a jegyeseket, a fiatal házasokat, a gyermeket várókat és a gyermekre várókat hívják a szentkúti ferencesek - tájékoztatta az MTI-t a Ferences Sajtóközpont vezetője kedden.

A meddőség keresztje a családban - ez lesz a délelőtti, Szabó Ráchel domonkos nővér által vezetett katekézis témája, a katekézisre pedig minden érintettet várnak, akik úgy érzik, hogy segítséget jelenthet számukra az egyház támogatása; a 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Bíró László püspök, aki a fiatalokat külön áldó imádságban részesíti - mondta Szerdahelyi Csongor.

A sajtóközpont vezetője arról is tájékoztatást adott, hogy a szombatra meghirdetett cigánybúcsú szervezési okok miatt elmarad, de 11 órakor lesz szentmise, amelyre Nagybátonyból érkeznek gyalogos zarándokok.
A cigánybúcsú új időpontja augusztus 30.

Szerdahelyi Csongor közölte azt is, hogy július 5-től szombatonként 20 órától ismét Szentkútról közvetíti a Mária Rádió a magyar nemzetért mondott imádságot. A liturgia előtt a zsolozsmát imádkozzák a Nógrád megyei kegyhely bazilikájában.