Gyors eredményt hoz a füles gyógymód

Csütörtökön volt a kábítószer elleni közdelem világnapja, Eőry Ajándok, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület orvosa is átvette az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Elige Vitam díjat több évtizeden át végzett elkötelezett szakmai, tudományos munkásságáért. Hol tartunk, mik a jelen kihívásai kábítószer ügyben?

Eőry Ajándok a hazai és nemzetközi szinten elismert tudományos munkássága, a hagyományos kínai orvoslás módszereinek a szenvedélybetegek kezelése terén való alkalmazása, valamint a hajléktalan szenvedélybetegek segítése terén kifejtett példaértékű munkája elismeréseként vehette át a szakmai díjat.
Hallgassa meg!

Az orvos a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki adásában a módszerről elmondta: a szenvedélybetegek képesek saját belső energiájukat mozgósítani, és a kínai fülakupunktúra, mely során a fülkagyló meghatározott pontjaiba öt tűt szúrnak, megfelelő ennek elősegítésére. A betegek ezáltal egy olyan kapaszkodót kapnak, amely hozzásegíti őket, hogy maguk oldják meg a problémáikat – magyarázta. Hozzátette: a betegség a belső gyengeség és a külső körülmények együttes hatásának tudható be, a szenvedélybetegek nagy száma pedig indokolttá teszi az akupunktúra bevetését a gyógyítás során.

Közismert a gyógymód fájdalomcsillapító hatása, illetve bebizonyosodott, hogy a beteg a fülének megszúrása után fél-háromnegyed óra elteltével nagy nyugalmat kezd érezni, és olyan folyamatok indulnak el a szervezetében, mintha kábítószert kapott volna az endogén morfin származékok hatása miatt – mutatott rá Eőry Ajándok. A páciens úgy érzi, hogy erősödik, kitisztul a feje és jobban alszik. Az akupuntúra méregtelenít és tisztítja a szervezetet, ez a legnagyobb előnye a gyógyszerekkel szemben – állapította meg. A beteg két héten át akár mindennap kaphat ilyen kezelést – folytatta, majd azt követően egy fenntartó kúra következik. Ezen gyógymód tudományosan igazolt, és nem is drága, tíz tű körülbelül 200 forintba kerül – hangsúlyozta.

Eőry Ajándok szerint fontos lenne, hogy a közeljövőben minden hajléktalanszállón belépési pont legyen a fülakupunktúra. Ezt azzal magyarázta, hogy az ittas hajléktanokat elküldik a szállókról, ami télvíz idején akár a megfagyásukhoz is vezethet. Ha viszont akupunktúrás kezelést kapnának, akkor fél óra alatt kitisztulnának, nem lennének kábák és agresszívek, így pedig beengedhetnék őket.