Adománygyűjtő futás a beteg gyerekekért

Mintegy 150 sportoló és 6 hazai underground zenekar áll rajthoz június 15-én, hogy futásukkal több mint 6 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára.

A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó eseményhez az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége is csatlakozott, megnyerve a Subscribe, Fish! és Blind Myself, Leander Rising, Magashegyi Underground és az Ivan and the Parazol zenekarokat is a félmaratoni és maratoni távok teljesítésére.

A futást követően az Élménykülönítmény csapata délutáni piknikre látja vendégül a sportolókat és támogatóikat a Dürer Kertben, ahol többek között a Kaukázus, a Magashegyi Underground, a Fish! és az Ozone Mama lép fel.

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére. A gyerekek állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozáson vesznek részt.

Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.