Az árvízkárosultak segítésére kéri a városokat a Máltai Szeretetszolgálat

A Balkánon pusztított árvíz utáni közös segítségnyújtásra hívja a nagyvárosok, megyeszékhelyek és járásközpontok önkormányzatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A karitatív szervezet levélben fordult az érintett települések polgármestereihez, hogy a szerbiai, horvátországi és bosznia-hercegovinai áradásokban otthonukat vagy megélhetésüket elveszített emberek számára támogatást kérjen - olvasható a szervezet által az MTI-hez szerdán eljuttatott sajtóközleményben.

Felhívásában a szeretetszolgálat azt kéri az önkormányzatoktól, hogy csatlakozzanak a Magyarországról induló segélyakcióhoz, hozzanak döntést annak támogatásáról, gyűjtsenek felajánlásokat, adományokat az otthonukat, megélhetésüket veszített emberek számára.

Mint közölték, a Máltai Szeretetszolgálat elsősorban azokra a városokra számít, amelyek testvérvárosi kapcsolatot ápolnak a katasztrófa sújtotta országokban, de együttműködik minden segítő szándékú település önkormányzatával.

Közleményében a szervezet rámutat, hogy sok helyen szívesen segítenének az árvízkárosultaknak, de nem tudják, mire van igazán szükség az elöntött településeken, mit és hogyan kellene gyűjteni, hová kellene szállítani az adományokat.

A segélyszervezet az ár levonulása után a károk enyhítéséhez, az élet újrakezdéséhez nyújt segítséget Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában.

A máltai szervezeten keresztül bárki segítséget nyújthat az elöntött települések lakóinak a 1350-es adományvonalon, egy hívás 250 forint támogatást jelent.