Kiverte a biztosítékot a magyar: verekedéssé fajult a dolog

A gyanú szerint két magyarul beszélő nőt inzultált a pozsonyi államfői hivatal osztályvezetője egy bárban. Az ügyet a köztársasági elnöki hivatal vizsgálja, a rendőrség pedig garázdaság miatt nyomoz.

Dárius Rusnák és a két nő azért vitázott a bárban, mert az egykori jégkoronglegenda - aki jelenleg az államfői hivatal osztályvezetője - a gyanú szerint nem tudta elviselni, hogy a két vendég magyarul beszélget.

Egyikük egy felvidéki magyar lapnak arról beszélt, hogy a férfi odament hozzájuk, kiabálni kezdett velük, később két fiatal szlovák férfinak kellett megvédeniük őket. A vége verekedés lett, a rendőrség is kiment - számolt be az esetről a pozsonyi Új Szó.

Az újság munkatársa Dárius Rusnákot is megkereste, ő azonban tagadta, hogy ott lett volna a bárban. "Miután rákérdeztem arra, hogy a helyszínre a rendőrséget is kihívták, és jegyzőkönyvet írtak az esetről, akkor azzal válaszolt, hogy az egész incidenst nem ők idézték elő, hanem két fiatal srác a bárban. Ekkor kérdeztem vissza, hogy ezek szerint ott volt. Mire lecsapta nekem a telefont és nem akart reagálni" - mondta a Híradónak Demecs Péter.

Az államfő szóvivője azonban levélben reagált: azt írta, hogy a hivatal elhatárolódik az osztályvezető megnyilvánulásától, és nem tagadta, hogy az eset megtörtént volna. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárását.