Tara, a macska, aki megmentette gazdája életét

Futótűzként terjed az interneten a hős macska videója.

A YouTube videomegosztó portálon szerdán közzétett felvételen egy bakersfieldi kisfiú, Jeremy látható, amint egy kocsifelhajtón biciklizik, amikor egy kutya hirtelen megragadja a lábát és lerántja őt a kerékpárról. Ekkor hirtelen előkerül a család sötét színű macskája Tara, aki haláltmegvető bátorsággal ráveti magát a kutyára és elkergeti az állatot a lehajtóról. Jeremy sírását meghalva édesanyja - Erica Triantafilo - szalad a kisfiú segítségére.

macska ment

A helyi sajtó szerint az esetet a biztonsági kamerák rögzítették és a videón a kutya okozta harapásnyomok is láthatóak. A felvételt a kisfiú édesapja, Roger Triantafilo töltötte fel a YouTube portálra és megnyugtatott mindenkit, hogy a fia jól van, csak pár öltésre volt szüksége.

Az eset után Jeremy annyit mondott, hogy "Tara az én hősöm", a macska 2008 óta a család tagja.

Roger, Erica és Jeremy Triantafilo. Fotó: Facebook

Roger, Erica és Jeremy Triantafilo. Fotó: FacebookA bakersfieldi hatóságok szerint a kedd délutáni incidenst követően a kutyát - egy nyolc hónapos labrador-csau csau keveréket - gazdájának családja adta át a rendőrségnek. Az állatot karanténban tartják és el fogják altatni. A rendőrség szóvivője, Joseph Grubbs őrmester szerint a kutya gazdája, aki ugyanazon a környéken lakik, mint a kisfiú, elmondta, hogy az állat nem szereti a gyerekeket, sem a bicikliket.