Bűvösvölgy - már lehet jelentkezni a Médiaértés-oktató Központba

Az érdeklődő fiatalokat: filmes, híradós, sajtós, rádiós, szinkronos, reklámos és internetes foglalkozással várják.

Az újságszerkesztéstől a reklám trükkökön keresztül a biztonságos internethasználat témái köré szervezi a foglalkozásait a most nyílt Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ. Karas Monika az NMHH elnöke szerint, itt a fiatalok mindenre választ kapnak, amire az új médiakultúra világában kíváncsiak, hiszen a program minden médiatípusra kiterjed. Az érdeklődő fiatalokat: filmes, híradós, sajtós, rádiós, szinkronos, reklámos és internetes foglalkozással várják.

Akár saját híradójukat is elkészíthetik a diákok a budapesti Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ tévéstúdiójában. A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt központban akár a hírolvasó, az operatőr vagy a rendező szerepébe is bele lehet bújni.

Megnyílt a Bűvösvölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja


A Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ azért jött létre, hogy gyerekeket megtanítsa a tudatos médiahasználatra - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Karas Monika arról is beszélt, a foglalkozásokon külön felhívják a figyelmet az internet veszélyire is. "Nagyon-nagyon fontos az ifjú korúaknak, akiket ugye digitális bennszülötteknek hívunk már megérteni azt, hogy a médiát hogyan használják, hogy magukat ne tegyék ki veszélynek, hogy az internet az olyan szintekig tágította a határokat, ami magában hordozza az ő védtelenségüknek is a veszélyét" – közölte az NMHH elnöke.

Karas Monika az NMHH elnöke Az Estében elmondta, hogy a Bűvösvölgy egyelőre unikum, mert ilyen komplett médiaértés-oktató központ nem sok van. A központ, az NMHH már elhunyt elnökének Szalay Annamáriának volt a kezdeményezése és a szívügye, de a Bűvösvölgy létrehozása a médiapiac összes szereplőjének széles körű összefogásával jött létre.

Az NMHH elnöke közölte, hogy elsősorban osztályok jelentkezését várják, 9-16 év közötti diákokkal. Jelentkezni a www.buvosvolgy.hu oldalon lehet. Az NMHH elnöke továbbá közölte, hogy azért osztályokat várnak, mert a stúdiókban csapatmunka folyik. A program egy napos, s a diákokat, pedagógus végzettségű animátorok segítik, például a különböző eszközök használatában. A 2 éves terv szerint legkevesebb 5 ezer diák vehet részt a programban.

A Bűvösvölgy eddig tesztcsoportokkal üzemelt, s a tapasztalatok útján finomhangolták a különböző stúdiók munkáját.

A központ kialakítása összesen 600 millió forintba került. A Bűvösvölgyet mostantól iskolai csoportok látogathatják, a nyári szünetben pedig táborozó gyerekeket is fogad majd.