Pistorius elmeállapotát vizsgálják: a tárgyalás szünetel

Úgy tűnik, a szándékos emberöléssel vádolt paralimpikon pere jóval tovább tart, mint azt előzetesen gondolták.

Oscar Pistorius dél-afrikai sztársportolót pszichiátriai vizsgálatnak vetteti alá a gyilkossági ügyet tárgyaló bíró.

A fejleményt szerdán jelentette be a pretoriai bíróság. Az elmeorvosi vizsgálat miatt a tárgyalás szünetel egy ideig és még tovább fog húzódni.

A barátnője szándékos megölésével vádolt Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó perének újabb tárgyalási napján, 2014. május 5-én egy pretoriai bíróságon. A mindkét alsó lábszárán amputált, 27 éves atléta ellen előre kitervelt emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád.  (MTI/EPA/Ihsaan Haffejee)

A barátnője szándékos megölésével vádolt Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó perének újabb tárgyalási napján, 2014. május 5-én egy pretoriai bíróságon. A mindkét alsó lábszárán amputált, 27 éves atléta ellen előre kitervelt emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. (MTI/EPA/Ihsaan Haffejee)Pistoriust néhai barátnője meggyilkolásával vádolják. A dél-afrikai paralimpikon - akinek mindkét lábát amputálták - váltig tagadja, hogy szándékosan ölte volna meg barátnőjét, azt állítja, hogy szerencsétlen baleset történt: betörőnek hitte és ezért lőtt rá a csukott fürdőszoba ajtón keresztül, amivel a halálát okozta.

A pszichiátriai vizsgálatot a bíróságtól az ügyészség kérte kényszerűségből, ugyanis a védelem egy tanúja azt vallotta, hogy Pistoriusnak idegrendszeri rendellenessége van, amely befolyásolhatta ítélőképességét a végzetes éjjelen, tavaly február 14-én.

Az orvosi vizsgálat miatt legalább egy hónappal meghosszabbodik Pistorus bírósági tárgyalása, amely már így is több mint két hónapja tart.