De ki is ez a szakállas énekesnő?

A tegnapi eurovíziós elődöntő megdöbbentő jelensége egy meglehetősen férfias lány (vagy lányos férfi) volt. Kiderítettük, ki rejtőzik a szakáll mögött.

Concita Wurst alias Tom Neuwirth, 1988. november 6-án látta  meg a napvilágot az ausztriai Gmundenben. A fiatal  művész álma, hogy karriert fusson be a show-biznisz világában. Ennek első lépcsője volt, hogy 2006-ban elindult a Starmania című tehetségkutató show-műsorban. Ott találkozott az ismert magyar énekessel Johnny K. Palmerel, akivel 6 évvel ezelőtt együtt is lakott, illetve egy fiúbandában énekeltek – a formáció kevesebb, mint egy évig működött.

Közös klipjüket és villáminterjúnkat az alábbi videóban megnézheti, melyben beszélgettünk kettejük szakmai és magánéleti kapcsolatáról is.

Hogy mikor jelent meg először Concita Wurstként, lányruhában? Szintén egy tehetségkutató műsorban, 2011-ben. Azóta még egyszer tűnt fel a szakállas Concita egy ORF-produkcióban, majd egy időre Tom jegelte ezt a figurát.

Különféle valóságshow-műsorokban vett részt: dolgozott egy halgyárban, járt Namíbiában egy túlélőshow-ban.

2012-ben az Eurovízió nemzeti válogatóján újra énekesi lehetőséghez jutott, akkor másodikként végzett. Főként előadóként tevékenykedett, és arról ábrándozott, hogy az Eurovíziós Dalversenyen megmutathatja magát és a műsoron keresztül eljuthat európai rajongótáborához.

Az 59. Euróvíziós Dalverseny második elődöntője


2014-ben Jonny K. Palmer is hozzásegítette ehhez a törekvéséhez, mivel az osztrák eurovíziós dal zenei alapját az ő segítségével vették fel Budapesten, a Magyar Rádió stúdiójában.

Tom és Concita nagyon örül annak, hogy az osztrák közönség elfogadó, nem éri atrocitás és diszkrimináció külleme miatt. Énekesként elsősorban saját országának szeretne dicsőséget hozni és szeretne büszkélkedni saját műsorával.

A szombati döntő 11. fellépőjeként az osztrák színekben versenyző Concitát újra meghallgathatják.
A magyar versenyző, Kállay-Saunders András 21.-ként lép színpadra.

Az M1 szombaton 21 órától élőben közvetíti a finálét. Az MTVA online szerkesztőségének kollégái a helyszínről folyamatosan tudósítanak az eseményekről, ezeket láthatják www.adal2014.hu és a www.facebook.com/eurovisionhungary oldalain.

M1 - Eurovízió döntő
Szombat, 21:00