Afrikában lép fel az Osonó Színházműhely

A Marokkói Nemzetközi Színházi Fesztivál meghívására, május 12. és 18. között Marokkóban turnézik az Osonó Színházműhely - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében a társulat.

Az Osonó május 13-án este, a fesztivál második napján az Oujda-i Kulturális Központban mutatja be a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. Május 15-én az Atlanti-óceán partján fekvő Kenitrában, majd 17-én Safiban lép fel a csapat.

A fesztivált a helyi Comedrama Színházi és Kulturális Egyesület szervezi franciaországi partnerével, a Francia Nemzeti Színházi és Előadóművészeti Társulatok Szövetségével (FNCTA). Mohammed Benjeddi, a fesztivál igazgatója tavaly, a Monacóban megrendezett Világfesztiválon látta az Osonó előadását, és azt követően hívta meg a társulatot az Észak-afrikai országba.

A fesztiválon Szaúd-arábiai, orosz, francia, svájci, belga és hazai társulatok alkotásait láthatja a közönség. Délelőttönként a résztvevő művészek számára műhelymunkákat szerveznek. A marokkói fesztivált követően, május 22-én Milánóban, az olaszországi Rotary Club meghívásának eleget téve, május 24-én pedig a vajdasági Újvidéken mutatja be az előadást az Osonó.